Harrastekerhot

Suomen YT-klubien (yhteistoimintaklubit) kesken järjestetään vuosittain Suomenmestaruuskilpailut golfissa ja skruuvissa.

Kerhot ovat keskeinen osa Kuopion Klubin toimintaa. Kerhotoiminta on käynnistetty heti Klubin perustamisen jälkeen 1800-luvun viimeisenä vuonna. Silloin alkoi bridgen äitinä tunnettu skruuvi, joka oli saanut vaikutteita niin Englannista (visti) kuin Venäjältäkin. Tämä yksi maailman vaikeimmista korttipeleistä hiipui 1950-luvun lopulla bridgen saavutettua maailman laajuinen huomio ja pelaajajoukko. Peli elvytettiin yhteistyössä Helsingin Suomalaisen Klubin kanssa 2000-luvulla. Jos helsinkiläisillä on aivan oma akatemia uusien pelaajien kouluttamiseen, olemme me kuopiolaiset saaneet uusia pelaajia ”luonnon menetelmin” niin, että heitä tänään on 16.

Kerhojen välinen kilpailutoiminta onkin Kuopion, kuten muidenkin klubien, käyntikortti. Niissä eri klubien jäsenet tapaavat toisiaan, tutustuvat ja synnyttävät eri puolilta maata useaan kertaan vuosittain kokoontuvia veljeskuntia. Skruuvin pelaajilla niitä on eniten ulkomaan leirejä myöten niin Italiassa kuin Eestissäkin.

Kun entisten aikojen yhteisöllisyyttä pyritään elvyttämään, on eri harrastuskerhojen rooli aivan ratkaiseva. Niissä isompi tai pienempi piiri saman harrastuksen yhdistäviä miehiä tutustuu toisiinsa.

Skruuvi

Skruuvia pelattiin Klubilla ensimmäisen kerran jo 1800-luvun puolella. Pelaaminen hiipui 1940-luvun jälkeen, mutta elvytettiin uudelleen 2000-luvun alussa. Nykyisin aktiivipelaajia on vajaa 20 klubilaista.

Pokka

Biljardi oli vuosikymmeniä sitten keskeinen harrastusmuoto samoin kuin pokka. Pokka-kerho on yhä voimissaan, kun taas biljardi kuoli tilan puutteeseen jo 60-luvulla. Pokkakerho kokoontuu pelaamaan torstaisin.

Metsästys

Metsästyskerhon perinne on jahdata hirviä syksyisin ja fasaaneja keväisin. Kevään peijaisissa syödään hirveä, syksyllä fasaania. Metsästäjiä on riittänyt siinä määrin, että kaikkien halukkaiden on ajoittain ollut vaikeata mahtua mukaan.

Golf

Vireä Golf-kerho on saanut viime vuosina nopeasti kasvavan jäsenmäärän. Golffarit pelaavat syyskuun alussa Klubin mestaruuskilpailut. Jyväskylän Klubin kanssa otellaan kesäkuussa paremmuudesta vuorovuosin Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Matkailu

Matkakerho on tehnyt vuosittaisia matkojaan mm. niin Itä-Karjalaan kuin kauemmaksikin Eurooppaan, mm. Normandian taistelupaikoille.

Kulttuuri

Vuonna 2015 aloitti Kulttuurikerho, jonka toiminta on alusta alkaen ollut vireätä kulttuuritilaisuuksien järjestämistä sekä myös erilaisia matkoja mm. pääkaupungin kulttuuritapahtumiin. Tilaisuuksia on ollut jazzista oopperaan, teatterista puhumattakaan.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on jazz.jpeg

Rytmi: Svengiherrat

Uusimpana aktiviteettina Klubin tarjontaan on toimintaansa aloitellut Rytmikerho. Yhteisenä innostuksen kohteena kevyt- ja rytmimusiikki koko skaalallaan. Rytmikerhon osaamista on jatkossa mahdollista kuulla niin klubi-iloissa, juhlissa kuin erillisissä tapahtumailloissa.