SKRUUVIKERHO
Kokoontuu maanantaisin Petsamo-kabinetissa klo 12-23. Vapaaherrat tulevat jo klo 12, työn orjuuttamat klo 16 jälkeen.

Vetäjä: Markku Koivisto +358 45 179 2818Tervetuloa Facebookin ryhmään "Skuuvarit"

Skruuvia pelaa Kuopion Klubilla nykyisin 16 jäsentä. Pelaaminen elvytettiin klubilla vuonna 2004 ja sen jälkeen pelaajamäärä on hitaasti kasvanut. Kuopion Klubilla skruuvia on pelattu kuitenkin jo 1899, lähes heti klubin perustamisen jälkeen mutta sotien jälkeen 50-luvulla bridgen valloittaessa maailmaa, skruuvi alkoi jäädä unholaan. Tämä ehkäpä maailman kiehtovin korttipeli on saanut vaikutteita englantilaisestia vististä ja Venäjältä. Paljon myöhemmin Kotka antoi panoksensa maailman korttipelien areenalle lisäten uuden keskeisen elementin peliin ("kotka-pelit"). Tänään olemme yhdessä Helsingin Suomalaisen Klubin ja Mikkelin Klubin kanssa käynnistäneet todellisen renesanssin. Helsinkiläisillä on jopa oma Skruuvi Akatemia, josta uusia pelaajia on valmistunut viimeisten vuosien aikana kymmenittäin. Samalla on tehty uusi kirjanen edellisen sota-aikana syntyneen tilalle. Jo oli aikakin, sillä yhteistyössä olemme kehittäneet peliin uusia elementtejä.Viimeisen vuoden aikana helsinkiläiset ovat  luoneet pelille englantilaiset käsitteet ja tehneet kirjasta englantilaisen version. Mikkelin Klubilla pelaajamääärä on pysynyt 6-8 pelaajassa. Myös Haminan Klubilla pelataan skruuvia.
Skruuvia voi pelata lähes missä vain!
 

70 vuotta sitten Arvo Ylppö, varmaankin Suomen inohimoisin pelaaja, käynnisti Helsingin Suomalaisella Klubilla TORO-turnauksen. Vuosikymmeniä se olikin maan ainoa virallinen turnaus, jonka voittaja on saanut nimensä Ylpön lahjoittaman härkä-veistoksen jalustaan. Vasta vuonna 2010 kaiverrettiin kuopiolaisen pelaajan Risto Hallmanin nimi siihen. TORO pelataan Helsingissä vuosittain lokakuun lopussa. Alkuun Toro oli helsinkiläisten sisäinen turnaus, mutta vuosia olemme me kuopiolaisetkin haminalaisten ja mikkeliläisten keralla turnaukseen 4-5 miehen joukkueella osallistuneet.


 

Tarvittiin kuitenkin kuopiolaisia, että maahan syntyivät viralliset SM-kisat. Tämä tapahtui 2010 ensimmäisen Kuopiossa järjestämämme kaksipäiväisen "Alahovi-turnauksen" jälkeen. Nyt SM-kisat pelataan vuorovuosin Kuopion, Mikkelin ja Helsingin kesken. Pelaavien kerhojen tapaamiset eivät kuitenkaan jääneet siihen: 2010 me kuopiolaiset keksimme lähteä joka vuoden helmikuun ensimmäiseksi viikoksi "Korkean paikan leirille" Italiaan, Garda-järven rannalle. Siellä on pelannut jo ehkäpä vakiintunutkin kuopiolais-helsinkiläinen 12-16 miehen veljeskunta. Varaamme aina saman pikkuhotellin kokonaan itseämme varten. Vaan ensi Vapun alla pelataan jo viidettä kertaa kaksipäiväinen Tallinna-turnaus, jonka helsinkiläiset kehittivät. Pitkiä pelipäiviä, lounaita ja illallisia, veljellistä yhdessäoloa ja puheitakin on pidetty.

Kun Veljeskunta oli pari vuotta yhdessä pelannut, antoi Mikkelin pieni pelaajakunta oman panoksensa: syntyi toukokuinen Marski-turnaus, Mikkelin Klubilla, missä ravintolassa Marskikin esikuntansa kanssa sodan aikaan skruuvasi!
Nykyisin Marski-turnaus vuorottelee kuopiolaisen Puijo-turnauksen kanssa. Uusin "villitys" on jo toista kertaa (2015) pelattu leppoisa ja erähenkinen "Jänis-skruuvi" Multialla. Sinnekin on autollinen kuopiolaisia haulikoineen ajanut.
Jänis-skruuvin synnytti eräs valkeakoskelainen pelaaja, johon yhteys saatiin aivan sattumalta. Juuso Walden oli pelin aikoinaan sinne istuttanut ja yhä vielä pieni herrojen ja rouvien ryhmä sitä pelaa.

Nyt helsinkiläiset suunnittelevat skruuvin kansainvälistämistä viemällä sen veljesklubilleen Lontooseen. Ehkäpä meilläkin vielä opiskellaan englantilaista skruuvi-sanastoa. Voisimme kyllä harkita samaa kansainvälistämistä Välimeren maiden suuntaan.

Tule mukaan! Saat valmennuksen, opit hyväksi pelaajaksi parissa vuodessa ja tutustut erittäin hyvähenkiseen porukkaan. Eräs pelaajamme sanoi kerran, ettei hän voinut kuvitella tässä iässä harrastuksen kautta löytävänsä näin monta hyvää kaveria. Just´ niin ajattelen minäkin.
Markku Koivisto

KILPAILUMENESTYS 2015

 
VUONNA 2016 TAPAHTUNUT

Gardan leiri oli taas täsmälleen samanlainen kuin ennenkin.... mutta aina yhtä hauska.


Veljesateria on alkanut, salaatille saatu modern-design astia mallia Etola 1960.


Vasemmalta: Samppa, Arto, Klasu ja Risto

Kuopiolaisten keskinäinen ottelu.

Viinitilavierailu, jonka Klasu oli valinnut. Hyvin oli valinnut.


On vuorossa voittajan puhe, todennäköisesti hyvin vakavamielinen.
Päivän CUP:n mitalistit: 1. Risto, 2. Jaska, 3. OJ
(Olli Jänne)

Ja viikon KOKONAISKILPAILUN MITALIKOLMIKKO: Arto, Risto, Jaska.


VIIKON TULOKSET:
Arto 864, Risto 411, Jaska 389, Pellervo 296, Reiska 254, Olli J. 253, Penu 152, Jouko 101, Rynsky 1, Rite -27, Markku -111, Olli M -273, Mauri -351,Samppa -443, Klasu -641, Jukka -885


VUODEN 2016 TAPAHTUMAT

Tammikuu           

Helmikuu              1.-7.pv Gardan "Korkean paikan leiri" 7.kerran
 
Maaliskuu:            Polsumestaruus (sisäinen)

Maaliskuu             19.-20. pv Marski-turnaus Mikkeli

Huhtikuu               9.4. klo 10-00 Polsuturnaus
                            paikka joko Klubi tai Alahovi
                            22.-24.pv Tallinna-turnaus


Kesäkuu              "Yöttömän yön" -turnaus Alahovissa juhannusviikolla (sisäinen)

Heinäkuu            

Elokuu                5.-8.8 pvTahko-turnaus (Sihvolan Penun huvila)
                          Kesäskruuvi (sisäinen) paikka auki

Lokakuu             perjantai 28.10. Toro-turnaus
                         lauantai 29. ja sunnuntai 30.10. YT-klubien virallinen SM-kilpailu Helsingin Suomalainen klubi

Marraskuu         Jänisskruuvi Multialla

Joulukuu           26.12. Pikkujoulut Kuopion Klubilla klo 12-02

Joulukuu           Viattomien lasten päivänä: "Viattomien lasten" pelit, (rouvat tulevat illallisille)


 

Olemme Facebookissa

Kuopion Klubi

Kuninkaankatu 10, 70100 Kuopio

Puh. (017) 2612 170

Katso sijainti kartalla »»