Harrastuskerhot


Harrastuskerhot ovat keskeinen osa Kuopion Klubin toimintaa. Niitä on perustettu heti Klubin syntymisen jälkeen 1800-luvun viimeisenä vuonna. Silloin alkoi bridgen äitinä tunnettu skruuvi, oli saanut vaikutteita niin Englannista (visti) kuin Venäjältäkin. Tämä yksi maailman vaikeimmista korttipeleistä hiipui 1950-luvun lopulla bridgen saavutettua maailman laajuinen huomio ja pelaajajoukko. Peli elvytettiin yhteistyössä Helsingin Suomalaisen Klubin kanssa 2000-luvulla. Jos helsinkiläisillä on aivan oma akatemia uusien pelaajien kouluttamiseen, olemme me kuopiolaiset saaneet uusia pelaajia ”luonnon menetelmin” niin, että heitä tänään on 16.

Biljardi oli vuosikymmeniä sitten keskeinen harrastusmuoto samoin kuin pokka. Pokka-kerho on yhä voimissaan kun taas biljardi kuoli tilan puutteeseen jo 60-luvulla. Pokkaa pelataan joka viikon torstaina, skruuvia maanantaina parhaimmillaan peräti yksitoista tuntia!

Metsästyskerhon perinne on jahdata hirviä syksyisin ja fasaaneja keväisin. Kevään peijaisissa syödään hirveä, syksyllä fasaania. Metsästäjiä on riittänyt siinä määrin, että kaikkien halukkaiden on ollut vaikeata mahtua mukaan.

Vireä Golf-kerho on saanut viime vuosina nopeasti kasvavan jäsenmäärän. Jos on järjestetty vuosittain klubin sisäisiä turnauksia, on pidetty yhteisiä mestaruuskilpailuja ja muita turnauksia muiden klubien kanssa.

Matkakerho teki vuosittain matkan joko Itä-Karjalaan tai kauemmaksi Eurooppaan, mm. Normandian taistelupaikoille.

Vuonna 2015 aloitti Kulttuurikerho, jonka toiminta on alusta alkaen ollut vireätä kulttuuritilaisuuksien järjestäjänä. Tilaisuuksia on ollut jazzista oopperaan, teatterista puhumattakaan.

Viimeisimpänä kerhona Klubin jäsentarjontaan lisättiin kuntokerho "Kermaa ja voita" syksyllä 2017. Kerho kokoontuu ohjatun kuntoilun merkeissä normaalioloissa tiistai- ja perjantaiaamuisin klo 7:30 Kunnonsalilla kauppakeskus IsoCeessä.
Koronan tuomien varotoimien vuoksi syksyn 2020 kuntoilut ovat keskiviikkoisin klo 7:30-8:30.

Suomen YT-klubien (yhteistoimintaklubit) kesken järjestetään vuosittain viralliset Suomenmestaruuskilpailut golfissa ja skruuvissa.

Kerhojen välinen kilpailutoiminta onkin Kuopion, kuten muidenkin klubien, käyntikortti. Niissä eri klubien jäsenet tapaavat toisiaan, tutustuvat ja synnyttävät eri puolilta maata useaan kertaan vuosittain kokoontuvia veljeskuntia. Skruuvin pelaajilla niitä on eniten ulkomaan leirejä myöten niin Italiassa kuin Eestissäkin.

Kun entisten aikojen yhteisöllisyyttä pyritään elvyttämään, on eri harrastuskerhojen rooli aivan ratkaiseva. Niissä isompi tai pienempi piiri saman harrastuksen yhdistäviä miehiä tutustuu toisiinsa.

 

Olemme Facebookissa

Kuopion Klubi

Kuninkaankatu 10, 70100 Kuopio

Puh. (017) 2612 170

Katso sijainti kartalla »»